Filtrera utefter

Alla
Intressepunkter
Livsmedel
Rastplatser

Vid Diö badplats öppnar sig sjön Möckeln som är känd för att vara nyckfull och vädret kan skifta snabbt. De många öarna och det långa djupet på sjön gör att det snabbt blir höga vågor, undvik därför att paddla vid blåsigt väder. I sjön finns flera naturreservat och fågelskyddsområden, på de flesta öarna är det förbjudet att gå i land under sommaren. I naturreservaten är det förbjudet att tälta.

Paddla rakt över sjön, väster om öarna Höö och Lång. Observera att här finns flera naturreservat! Vid Sikarevelns norra sida finns en rastplats med grillplats, sopställ och toalett. I Insjön finns en liten rastplats för 2-3 tält i precis före parkeringsplatsen på Höö, med toalett och sopställ. Observera fågelskyddsområde och naturreservat i Insjön. Vill du bo flott kan du paddla till Möckelsnäs Herrgård på halvöns östra sida. Här finns även Linnés orangeriträdgård med många vackra blommor och växter.

Sjöstugans Camping ligger i sydligaste delen av sjön, observera att kanotcheckar inte gäller här. Incheckning sker i receptionen, förutom en liten butik finns även en restaurang på området. Från campingen är det ca 2 km till Älmhults centrum.