Filtrera utefter

Alla
Intressepunkter
Livsmedel
Rastplatser

Såganässjön lämpar sig väl för ett bad eller två innan du paddlar vidare, det finns också möjlighet att paddla bort till Linnés Råshult. Vid bron mellan Såganässjön och Kattesjön, på västra sidan, går det att lägga till med kanoterna för att sedan gå knappt en kilometer. Linnés Råshult, där Carl von Linné föddes 1707 är idag ett kulturreservat med strövstigar, hus och trädgårdar. Här kan du också avnjuta en KRAV-certifierad fika i trädgårdscaféet. Glass och lunchbuffé finns också, dock är caféet stängt på måndagar.

Kanotleden går vidare genom Kattesjön till Diö där du passerar under södra stambanan och Linnéleden (väg 600). I Diö finns ett kraftverk, det gör att kanoterna måste bäras ett kortare stycke (ca 150 m). Efter vägbron håll till höger efter den lilla ön, ta upp kanoterna och bär enligt skyltningen. Vill du bli upphämtad i Diö så stanna där och vi kommer och hämtar er.
I Diö finns möjlighet att sova på vandrarhemmet i gamla järnvägsstationen eller ta buss eller tåg till Älmhult, Ljungby eller Växjö.

För att komma till rastplatsen följ strandkanten norrut några hundra meter till Diö badplats, där finns grillplats, toalett, ved, sopställ och vatten. I Liatorp finns en ICA-butik, bangolf samt en restaurang.